Kentaurer

Det ville være helt oplagt, at lave Kentaurer ved hjælp afgensplejsning.  Men man kan ikke sætte en menneske krop på halsenaf en hest.  På samme måde, som man klipper og klistre papir.
  I praksis, vil en kentauer art kun overleve, hvis en er et helt væsen med fire ben og to arme.  Og ikke en blanding af to andre væsner.  En ægte kentaur er en HEL kentaur og ikke et halvt mennerske og en halv hest.

Hesten er en planteæder og har langt hals og lange kæber så at den kan nå jorden når den står op. Hvis man skal lave en planteæder-Kentaur, så skal armene kunne nå jorden, lige som snablen på en elefant, og hele Kentauren bliver, som en elefant med to arme i stedet for snabel og stødtænder, eller som en gorila, med fire forben. Hovedet skal have store kæber med kraftige kindtænder, så at den kan tygge hårde planter. Græsningen må ske ved at den stikker, den ene hånd ind under græsset, ved jord over fladen og samler fingerne, og med den anden hånd river græsset af imedens den anden hånd holder fast på røderne, så at røderne ikke bliver hivet med op.
Derimod hvis Kentauren er en alt ædende abe, med gribe hale og fire forben/arme så er det lidt mere rimeligt, at dens hoved ligner et menneske hoved.
 

Kentaur

  På en ægte kentaur er brystkassen delt med en talje ved mellemgulvet, men sådan at den har to små smalle brystkasser.

  Det nemmeste var nok, i stedet at lave en hest, som kunne tale,med menneskelig mimik, og øjne.  Da talen, må en mådeer det halve menneske.


CentauretteHer er er kropen lang, tynd, buget; kort høj og smal bagtil,lidt egern agtigt bagkrop.

 Dette er den bedste, mest livagigte kentauer jeg har kunne finde.
  Men navlen, sidder på den forkerte halvdel. 
Fantasia 1940


Her er den samme krop, klippet fri og vendt. 


 
 
centaur
 
centaur  Her er det lykkes at skabe en lille buget krop, hvor alle delearbejder naturtro sammen, i jagten på en sommerfugl.centaur

centaurHer er en med horn
Meget levende!


Det ser godt ud, men det er KUN to halve mennesker og to heste udenhoveder.
centaur

Kentaur linkser
Centaur