Det biologisk optimale menneske og det sexede menneske

Det er svært at sige hvad der smukt, da der er mange meget forskellige meninger om skønhed, men man kan sakkens differere det biologisk optimale, og så sammenligne det med hvordan mennesket ser ud, og derved udskille de overordnede regler for den sexede skønhed. 
Det Biologisk bedste er: Det sexede må være:
Smalle læber, er praktisk fordi de ikke bliver udtørret i blæst og kulde. En stor trutmund, er smuk, da læberne så skifter mere form, når man smiler. En lille dame mund er fint, men kun fordi den bliver så voldsomt meget bredere når man smiler.
Smalle øjne sprækker, ligesom kineserne beskytter øjet godt, men bedre er det, som hos dyrene, hvor man næsten kun kan se den sorte pupil. Udstående øjne viser meget tydeligt, på hvem man kigger på, hvilket er meget tiltrækkende for det andet køn.
En hel flad næseryg giver et langt bredere stereoskopisk syn En hel lige næseryg, ligesom på græske statuer er smukt, da det giver en enklere profil, men det betyder også at man må dreje ansigtet mere i retning af det man ser på. Hovedet svinger altså mere på folk med lige næseryg.
Hos dyerne er den farvede iris i øjet næsten helt dægget af hvidt bindevæv, medmindre lyset er meget stærkt, så at popillen trækker sig meget sammen. Og det må være biologisk det optimale. Når mennesker har en bred farvet iris, så er det fordi popillen udvider sig når man bliver sexult ophisset.